Aquest vídeo pretén denunciar tots aquells casos en els que nens i joves es veuen involucrats en conflictes bèl·lics. Per una infantesa i una adolescència lliure de violència.
viernes, 20 de noviembre de 2009
DIA INTERNACIONAL DEL NEN
viernes, 6 de noviembre de 2009
Comunicat de la JSC Vallès Occidental rere els esdeveniments succeïts a la UAB
Ahir dia 5 de Novembre va ser un dia trist pels joves, per a la democràcia i per a la llibertat d’expressió. Quan membres de la JSC del Vallès Occidental ens disposàvem a repartir revistes propagandístiques de la nostra organització a la Universitat Autònoma de Barcelona, espai que molts considerem, un temple de saviesa i tolerància, un grup d’individus ens ha assetjat, tant física com verbalment, impedint-nos l’exercici de llibertat que estàvem duent a terme.
Es per això i en vista dels esdeveniments que s’estan desenvolupant durant els últims temps, que des de la Joventut Socialista de Catalunya del Vallès Occidental, denunciem l’actual situació de monopoli i totalitarisme existent a la UAB, on una minoria radical antisistema, pretén imposar la seva ideologia, ofegant amb actuacions, intolerants i repressores, com la d’ahir, qualsevol tipus de discrepància. Fet que aconsegueixen advocant cínicament en favor del seu dret a la llibertat, per negar a tot aquell que no combregui amb la seva ideologia, qualsevol possibilitat de fer activisme polític a la nostra Universitat pública.
En conseqüència, volem fer una crida als estudiants que es veuen constantment coartats o coaccionats per les actuacions d’aquest col·lectiu, a lluitar contra qualsevol actitud de caire dictatorial o repressor.
La Universitat deu ser la millor factoria d’idees, i el major centre de llibertat i respecte perquè sigui quina sigui la camisa que duguin els que vulguin imposar el que ells defensen, s’adonin que això del pensament únic al centre de la saviesa ni hi va cabre ni hi cabrà mai.
JSC Vallès Occidental
martes, 27 de octubre de 2009
Escola de Formació JSC Vallès Occidental "Tretze Roses 2009"

Des de la JSC Vallès Occidental, continuem apostant per la formació de joves amb la voluntat i capacitat d’incidir en la construcció d’una societat millor. Perquè no podem obviar que la societat de demà es construeix posant pedres que garanteixin la seva fermesa, en la societat del present.
Espero doncs que ens retrobem a la propera Escola de Formació de la JSC de la comarca, tot recordant-vos que l’Escola “Tretze Roses 2009” no hauria estat possible, ni hauria tingut sentit, sense tots aquells que hi vau poder participar.
lunes, 5 de octubre de 2009
Jove tu decideixes!
sábado, 3 de octubre de 2009
miércoles, 5 de agosto de 2009
M'AGRADA PENSAR QUE...

En conseqüència la matinada del 5 d’Agost de 1939, al costat de la tàpia del cementiri de l’Almudena de Madrid, afusellaven 43 homes i 13 dones conegudes com les tretze roses.
M’agrada pensar que aquesta classe de fets esgarrifants, ens ajuden a recordar que no sempre ha estat fàcil, ni ho és encara per molta gent, dir allò que es pensa, es creu o es vol, especialment quan el fet d’opinar posa en risc la teva vida i la dels qui estimes.
M’agrada pensar que aquesta classe d’errors, comesos en una història lamentablement massa recent, ens ajuda a entendre que la lluita d’aquelles persones, sabedores de que acceptant-la es jugaven la vida, deixarà de tenir sentit en el moment en el que ,nosaltres , els que trepitgem ara per ara aquest món, renunciem a ser lliures i a fer tot el que ens sigui possible per millorar la nostra realitat.
sábado, 20 de junio de 2009
VIDA
martes, 16 de junio de 2009
LA CARRERA DE LOS INVESTIGADORES

O por lo menos eso es lo que nos hace pensar el anteproyecto de ley que pretende compaginar la existencia de funcionarios, que hasta el momento monopolizan prácticamente toda la actividad científica, y la de contratados, que a partir de ahora serán todos aquellos investigadores que trabajen en centros públicos de investigación, que no sean universidades.
A pesar de que esta futura ley ya cuenta con detractores que apuntan hacia la perpetuación de la precariedad e inestabilidad laboral y se quejan de la excesiva duración de la carrera (12 años) hasta que se llega a un contrato estable, también cuenta con numerosas ventajas. Por ejemplo, regulariza y normativiza por primera vez la situación de los investigadores, a la vez que permite un sistema más dinámico sin llegar al modelo anglosajón, en el que como apuntaba hoy un artículo del diario El País,” el proyecto de las instituciones prima sobre el de las personas”.
Esperemos que esta nueva medida impulsada por el Gobierno, nos acerque a la desaparición de la figura del joven investigador calificado como “becario precario” y nos aleje de la tradicional fuga de cerebros que históricamente ha sufrido nuestro país.