miércoles, 24 de septiembre de 2008

EXPLOTACIÓ SEXUAL. L'esclavitud del s.XXI


Ahir, la Ministra d’Igualtat, Bibiana Aído, va presentar l’esborrany d’un pla de lluita contra l’explotació sexual. L’aprovació d’aquest, està prevista per abans de que finalitzi el 2008 i en principi tindrà una durada d’implantació d’uns tres anys.

Segons ha publicat avui el diari El País, el pla tindrà les següents línees d’actuació:


Plan del Gobierno

- Un mes de reflexión. Para convencer a las prostitutas extranjeras sin papeles que se decidan a denunciar, con garantías jurídicas y de seguridad. Tendrán ayuda económica. Las que no denuncien serán repatriadas.

- Formación policial. Habrá mejoras en la formación de los agentes.

- Sensibilización. Habrá campañas para concienciar a la sociedad de que tras las prostitutas hay una mujer víctima de la trata de seres humanos.

- Cooperación. Se trabajará con los países de origen de las mujeres para impedir que sean víctimas de la trata. Y con las asociaciones del sector.



La majoria de les associacions que coneixen la qüestió d’aprop lamenten que no s’hagi començat per procurar actuar sobre el que consideren l’arrel del problema i que implicaria reobrir el debat de si és convenient la legalització de la prostitució.

Des del meu punt de vista aquest és un tema tan delicat i important com ho pot ser qualsevol tema social i per això crec necessari abordar-ho amb honestedat sense amagar-nos ni convertir-lo en un tema tabú.

Personalment crec que la prostitució és una activitat que atempta contra la dignitat de la persona, i a més em sembla inconcebible que algú pugui ser capaç de vendre el seu cos. Aquesta és la meva opinió personal, el meu posicionament moral, però crec que no sóc qui per imposar-se’l a ningú, sinó que cada persona ha de ser lliure per poder escollir.

A hores d’ara, la veritat és que la desaparició de la prostitució es una utopia, però que de totes maneres arribar-la a aconseguir no passa per ignorar-la o abolir-la , em de ser conscients de que això no seria més que escórrer de nou l’embalum.

És possible que una regularització contribueixi a perpetuar la prostitució, però la seva abolició no garantitza tampoc l'extinció, sinó que afavoreix, com s’ha vist a Suècia, una pràctica clandestina en condicions encara pitjors.

Veig intolerable que centenars de dones es vegin obligades a exercir la prostitució, siguin forçades i violades amb regularitat i que no hi hagin lleis que ho castiguin.

Com a socialista, crec que no ens podem quedar de braços creuats enfront aquesta situació, el nostre deure és afavorir als més dèbils, que en aquest cas ho són les prostitutes que es veuen totalment desemparades en l’àmbit legal.

No hay comentarios: