domingo, 30 de noviembre de 2008

Demà, 1 de desembre



Dia Internacional de lluita contra la SIDA


La SIDA, és una malaltia causada pel VIH (Virus d’Immunodeficiència Humana), que provoca l’immunodepressió de l’ésser humà de manera que qualsevol infecció oportunista, podria comportar la seva mort.

Segons les dades de l’Organització Mundial de la Salud, la epidèmia no està disminuint; l’increment va ser molt important en els anys 90 i ara sembla ser que es va enrelentint. En l’actualitat hi ha més de 33 milions de persones vivint amb VIH, entre elles 2 milions són nens, a l’hora que el passat any s’enregistraren 2’7 milions de nous infectats, dels quals 370.000 eren menors de 15 anys.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya, creiem necessari aprofitar la celebració del dia 1 de desembre, dia Mundial de lluita contra la SIDA, per recordar que és només la prevenció i la informació, rebutjant a l’hora qualsevol tipus d’estigmatització dels afectats, l’única via possible per posar fre, a la que és fins al moment, la gran epidèmia del S.XXI.

Es per això ,que volem condemnar l’aberrant crítica a l’ús del preservatiu, en la que s’obvia, que avui per avui és l’única forma d’evitar el contagi en relacions de risc. També ens sentim amb el deure de reivindicar una major implicació explícita per part de les administracions, en la lluita contra l’especulació de les multinacionals farmacològiques, les quals s’aprofiten de la dependència crònica dels malats de SIDA als medicaments antiretrovirals.

Perquè creiem que un món millor és possible, no ens cansarem de dir que en front la SIDA i el sexe una única postura és possible, PROTEGEIX-TE!

Vallès Occidental, Desembre del 2008

2 comentarios:

_monik_ dijo...

genial articulo Alexandra.

No lo sabría escribir mejor.
Lo voy a poner en la página de mi agruopacióm y pondré en enlace directo a tu blog. si no te parece bien avisa!

nos vemos pronto ;)

Alexandra Moreno dijo...

Me alegro de que te haya gustado, y además me encanta la idea!

Un beso